vineri, 2 octombrie 2015

TAXA PE SERVICIU

Desigur, nu s-a mişcat nimic pentru introducerea pe asigurările sociale de sănătate amedicamentelor indispensabile multor bolnavi, aşa cum se tot promite de un an de zile de către aceleaşi personaje (încă în funcţie).
Dar, cotizanţii la sistem, cei care aşteaptă să li dea dreptul la viaţă, conform Constituţiei României (e pe bune, nu e invenţie), primesc o nouă palmă:

Cea mai mare grijă a lor, a celor care învârt banii de Sănătate în cel mai neproductiv mod, sunt buticarii cu farmacii. Pentru că, nu-i aşa, e greu să ţii o nişă pseudo-ştiinţifică/majoritar snob-cosmetică pe picioare, mai ales cu atâtea dermato-cosmetice şi suplimente nutriţionale ce promit multe, dar oferă prea puţin?

Aşadar, cu multă compasiune pentru patronii de vânzare de medicamente (or fi prieteni?), vor să „răsplătească” farmaciile pentru că vând medicamente (!!!).

[Tăcere...]

Dacă nu sunt bani pentru medicamente VITALE, a căror disponibilitate face diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru pacienţi şi chiar pentru familiile lor, cum vor fi bani pentru serviciul de vânzare (deja recompensat prin adaos comercial)?

Sau, îi lasă domnii din ministere şi Case de sănătate pe oameni să moară, ca să le iasă... că nu ştiu că sunt cel puţin:
  • 1000 pacienţi cu SM fără tratament;
  • 700.000 pacienţi cu HepC fără tratament; 
  • au noroc cu cancerul, că seceră destul de rapid, deci datele se schimbă foarte repede?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu