marți, 1 septembrie 2015

SEPTEMBRIE E SEPTEMBRIE, NU E LUNA VIITOARE (STIMMT!)

V-am spus, august e lună de vacanţe (în nici un caz, nu e luna viitoare sau luna viitoare) şi nu se întâmplă (de obicei) nimic interesant. 

Până şi secretarele avide de micuţa atenţie după care belesc se uită cu ochi de vulturi când ai o treabă de rezolvat, lipsesc cu desăvârşire şi nu pot să-ţi pună beţe în roate. Aşa cum povesteşte şi Brotăcel într-un reportaj incendiar, acordat telefonic:
„Să dai cu tunul pe-acolo! Nimeni-nimeni!”
Exceptând canicula sau viiturile care mătură casele (re)construite ilegal prea aproape de albiile râurilor, august e chiar liniştită – de obicei.
Dar, anul ăsta, în urma unor judecăţi făcute cu simplitatea unor minţi nefolosite vreodată, s-a decis că medicii sunt funcţionari publici.

Aşadar, nişte oameni cu mai puţină şcoală decât medicii rezidenţi au hotărât că doctorii sunt funcţionari publici, dar cu program de lucru dereglat şi remuneraţie minimă.

Mai mult, alte persoane, care se compară cu peştii morţi, cărora li se pare că li s-a luat ceva când le-a fost arestat soţul ex-ministru, au emis idei şi mai halucinante: să fie medicii legaţi de glie pe salariu minim vreo 6 ani. Adicatelea, să fie sclavi! Nu e soţia unui infractor încă nedovedit tupeistă precum spărgătorii de seminţe între carii haurite? Se întâmpla pe 17 august.

Booonnn!!! Trece isteria funcţionarului public, începe tembelismul cu „şpaga impozitată”. Asta pentru că pacientul, din recunoştinţă, nu se putea întoarce cu un buchet de flori sau o cutie de bomboane la doctor, că era dare şi luare de mită. Tot nu s-a reglementat recunoştinţa, că te obligă să te duci la casierie cu sumă minimă de ordinul sutelor de lei.
Şi eu care voiam să mă duc la RMN şi să beau o cafea cu dr. cât stăm la o poveste despre mizerabilitatea sistemului politic ce guvernează ţara…
Stăm de vorbă fără cafea, ca să nu ne trezim cu dosare penale.
Dar de unde banii necesari pentru mărirea salariilor sclavilor? Hm… Băi de mulţime din partea disperaţilor că nu mai prind ciolan de ros evăr, promisiuni peste promisiuni, ponei căcători de curcubeu şi alte prinţese negricioase... tot nu ştim.

Mai apare şi preş.-ul CNAS, pe 28.08, să anunţe cât s-a scremut cu terapia fără interferon a Hepatitei C, cum ar cumpăra el medicamentele, dar nu prea le-ar da bolnavilor, că nu are încredere în pacienţi că-şi iau ei terapia.
Ştiu din interiorul companiilor importatoare că tărăgănează povestea din iunie, că nu le ies comisioanele pe plac. Pam-pam!
Unde s-au întâmplat toate tâmpeniile astea? Bineînţeles, la televiziunea care sprijină toţi oamenii politici cărora sistemul judiciar le găseşte rahaturile. Adică ăia incredibil de corupţi şi halucinant de idioţi şi nesimţiţi.

Să nu uit, anul trecut a fost vorba de găleata cu gheaţă. Care n-a fost pentru SM, ci pentru scleroza laterală amiotrofică (cu totul alta problema neurologica). Chipurile, banii au fost donaţi Societăţii de Scleroză Multiplă din România pentru tratamentul SMiştilor neintraţi pe tratament atunci. Nu au existat pacienţi trataţi din acele donaţii.

Însă, respectiva televiziune a făcut campanie electorală gratuită unei prezidenţiabile încarcerată ulterior pentru conditionarea achizitilor in detrimentul statului.
Ce coincidenţă, dom’le!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu