vineri, 3 iulie 2015

SUPERFICIALITĂŢI DE WEEKEND

Am dat întâmplător de „articolul” ăsta şi m-am gândit să vă împărtăşesc „ştiinţa”. 
Din păcate, n-am aflat nimic – absolut nimic, doar că mai sunt încă unii care îşi bat joc de bolnavii din ţară. Halal jurnalişti!Vineri, 7 Iunie 2013 16:17

Tratament promiţător în scleroza multiplă

Articol

Conform rezultatelor preliminare ale unui studiu clinic, ar exista un tratament  promiţător şi fără riscuri în tratarea sclerozei în plăci.
Este vorba de un prim tratament care permite reprogramarea sistemului imunitar al bolnavilor pentru a reduce reactivitatea sa la mielină. Această reducere atinge nivelul de 50% până la 70%.

Aha! Super! Cum se cheamă?

Scleroza în plăci este o boală caracterizată de distrugerea progresivă a tecii de mielină care protejează neuronii cerebrali şi de pe măduva spinării şi joacă un rol esenţial în transmiterea electrică a influxului nervos. Atunci când această teacă protectoare este distrusă, impulsurile electrice nu mai pot circula eficient, antrenând o serie de simptome care pot ajunge până la paralizie şi la cecitatea pacientului.

Din 138 cuvinte, câte conţine „articolul”, 63 sunt folosite pentru a descrie boala (45,65% din întregul textului), în caz că singurii interesaţi de acest „tratament promiţător şi fără riscuri” nu ştiau cu ce se confruntă. Bine, am aflat sintagmele „neuroni cerebrali” şi „neuroni de pe măduva spinării”.

Terapiile existente în prezent dezactivează sistemul imunitar al pacienţilor cu slceroză în plăci, lăsându-le organismul vulnerabil la numeroase infecţii şi cu un risc oncologic foarte ridicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu