sâmbătă, 2 mai 2015

ADICĂ, CE E SM?

Să luăm de exemplu o localitate în care utilităţile (lumină, internet, telefonie) sunt conectate printr-un mănunchi de fire aflate într-un şanţ. Pentru că sunt foarte importante, ele sunt păzite de compania locală de pază, să zicem Imunitatea T. Cei mai mulţi angajaţi ai acestei companii au ca nume de familie Torel.
Torelii patrulează în sus şi în jos de-a lungul şanţului, cu o sabie în mână. Pentru asta s-au pregătit ei toată viaţa – să păzească.
La un moment dat, i se pare că vede ceva în şanţ, şi Torel dă cu sabia, secţionând cablurile mai aproape sau mai departe de punctul de distribuţie.
Lumea e nemulţumită şi încep să se audă voci, urlete de spaimă, aşa că vine Cicel să vadă care e problema. Cum Cicel e băiat de treabă, plin de intenţii bune, scoate cel mai ieftin superlipici si lipeşte totul la exterior.

La prima vedere, totul arată perfect – nu se mai vede tăietura. Însă Cicel nu a refăcut şi liţele din interior, ba chiar a pus lipici pe capetele separate.
Aşa că o parte din localitate a rămas fără internet şi telefon.
Trec zilele, iar e Torel de pază, şi iar dă cu sabia. De data asta, în altă parte. Povestea cu Cicel se repetă.
Alteori, pe Torel îl zgândăre ce-a făcut, nu-l lasă pe Cicel să intre repede să „repare”, şi ca să se asigure că trebuia să fi dat cu sabia, continuă să taie firele mărunt, aproape în acelaşi loc. Aşa că trece mai mult timp până când vine Cicel să ascundă fapta.




Precum treaba de mântuială a lui Cicel ce încearcă să rezolve problema creată de Torel, care lasă cartiere întregi fără lumină, sau internet, sau telefonie fixă, sau face ca becurile din casele oamenilor să se aprindă şi să se stingă, 
vindecarea din urma distrugerilor făcute de sistemul imunitar nu este una perfectă, şi lasă părţi ale organismului fără puterea de a mai simţi, sau a se mişca, sau conectează/ deconectează nervii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu