„Odihna este foarte importantă în SM. De ce nu dormi?” m-a întrebat specialistul.„Pentru că... nu ştiu sigur...” spun eu minţind cu neruşinare, ştiind perfect că grijile nu mă lasă să dorm.„Iţi dau trimitere la psiholog!”
Ajung şi la psiholog.
„Ai încercat să iei ceva ca să dormi?”
„Melatonină”. Nu o pastiluţă sau două, ci o liniuţă (da, e cu bătaie lungă). Şi a reuşit să mă adoarmă, până când mă trezeam în toiul nopţii şi gândeam iar multe chestii, deodată.
„Eu recomand pastiluţele din plante.”
„... ... ...”
„Ele funcţionează dacă te gandeşti că funcţionează.”
„Adică, sunt PLACEBO?”
„Da! Dacă le iei fără să crezi, n-o să dormi. Trebuie să te gândeşti că o să dormi dacă le iei.”
Preţul unei cutii de pastiluţe de-astea din plante care funcţionează prin credinţă este mult mai mare decât al hormonului ăla sintetic care poate fi cumpărat fără reţetă şi care mi-a demonstrat mie (sceptică prin natura meseriei) că funcţionează.
Daca un „remediu” funcţionează doar pentru că tu crezi că funcţionează, remediul tratează o boală adevarată sau una pe care crezi că o ai (imaginară)?
Unii doctori spun ca melatonina nu este buna pentru persoanele care au SM! Am gasit acest articol care spune ca are un EFECT NEUROPROTECTOR! Deci....am sa-mi cumpar din nou o cutie de pe iherb!!!! https://www.farmaciata.ro/medicina-de-familie/item/25152-ce-este-melatonina-si-cum-ne-ajuta
RăspundețiȘtergere